Concurs Bíblic

Modalitats

Un resum de les diferents modalitats a les que us podeu inscriure

Seguint la tradició del Concurs Bíblic que durant 39 edicions ha ajudat a despertar en nens, adolescents i joves la importància del coneixement i ús de la Bíblia per acostar-nos a la figura de Jesús de Natzaret, la 40 edició continua per aquest camí amb el desig, enguany, de donar una embranzida a la recerca de l’esperança veritable a través del diàleg.

En aquest any jubilar on l’Església universal ens convida a ser “pelegrins d’esperança” presentem aquesta proposta de Concurs Bíblic per a infants, adolescents i joves tenint present la importància del diàleg i la Paraula de Déu, l’esperança en aquesta paraula i el desig de la salvació.

Sota el títol “El diàleg donarà els seus fruits” convidem a la lectura i aprofundiment del text de l’Evangeli de Mateu on mostra la guarició del criat d’un centurió (Mt 8, 5-13) on un diàleg entre Jesús i un centurió pot permetre explotar temes de fe, empatia i valors morals tan necessaris avui dia.

Infants

Cicle mitjà i superior de primària (3è -6è de primària)

En grups, els participants assumiran els rols de Jesús i del centurió, facilitant així una reflexió profunda sobre les relacions humanes i la importància de l’escolta i la comprensió.

Com podríem adaptar el missatge a una situació actual?

Després de la posada en comú de les reflexions individuals caldrà consensuar una proposta de grup. Que esdevindrà un text en forma de diàleg.

Adolescents

Educació Secundaria (1er – 4rt d’ESO).

En grups, els participants assumiran els rols de Jesús i del centurió, facilitant així una reflexió profunda sobre les relacions humanes i la importància de l’escolta i la comprensió.

Com podríem adaptar el missatge a una situació actual?

Després de la lectura i la reflexió, cal enregistrar un àudio que expressi les seves idees.

Universitari

Estudiants de grau, postgrau/màster, doctorat de qualsevol universitat catalana i, per extensió, les de la resta de l’Estat i universitaris de parla
catalana o castellana de centres d’altres països (no estudiants de Teologia o Ciències Religioses).

Coorganitzat conjuntament amb el SAFORUAB —Servei d’Assistència i Formació Religioses a la Universitat Autònoma de Barcelona- amb la voluntat d’ajudar els universitaris a descobrir i a enamorar-se de la Font de vida que es troba a la Bíblia.

El lema aquest curs, inspirat com cada edició un text bíblic (Mt 8,5-13), és “El diàleg interdisciplinari com a instrument per a construir un món saludable per a les generacions futures”. Es tracta de cercar des d’un rerefons bíblic d’actituds, nexes, principis i propostes vàlides per a construir ponts entre les diverses branques del coneixement (ciències socials, ciències humanes, ciències experimentals i tecnològiques, ciències de la salut…